Avion “Iran era” sleće u Srbiju nakon 27 godina

Niš- U Srbiju će sutra nakon 27 godina sleteti prvi avion kompanije “Iran er”, saopštilo je Ministarstvo trgovine. Avioni na relaciji Teheran–Beograd–Teheran će saobraćati dva puta nedeljno, a karte na tim letovima rasprodate su do kraja leta.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa ambasadorom Irana u Srbiji Hoseinom Mola Abdolahijem, koji ga je obavestio da će sutra u Beograd sleteti prvi avion “Iran era” na direktnoj liniji između Teherana i Beograda nakon skoro 27 godina.

e78cf1baaf8bf721dfbceab698adef16

Hosein Mola Abdolahi je dodao da će avioni kompanije “Iran er” na relaciji Teheran–Beograd–Teheran saobraćati dva puta nedeljno, kao i da su karte na tim letovima rasprodate sve do kraja leta ove godine.

Od 19. marta, između Teherana i Beograda biće realizovani i čarter-letovi privatne iranske avio-kompanije “Kešm er”, za čija su prva četiri leta takođe rasprodate sve karte.

Ljajić i Abdolahi su razgovarali i o načinima da se spreče zloupotrebe bezviznog režima između dve zemlje i tom prilikom su dogovorili mere kojima će biti smanjena mogućnost tih zloupotreba, navodi se u saopštenju.

Abdolahi je ukazao i da je otvorena nova stranica u odnosima između Irana i Srbije i da zbog toga sve veći broj Iranaca prepoznaje Srbiju kao novu turističku destinaciju.

Iranska granična služba će obavljati pojačanu kontrolu na aerodromu u Teheranu, a takođe će biti zaključeno i nekoliko bilateralnih sporazuma u oblasti konzularne saradnje, sa ciljem onemogućavanja nelegalnih migracija.

 

 

Izvor: RTS