BH erlajnz ponovo povezuje Sarajevo sa Beogradom

BEOGRAD – Avio kompanija BH erlajnz obnovila je danas let iz Sarajeva za Beograd nakon dve i po godine prekida, a prvi avion dočekan je i poliven vodenim topovima na aerodromu Nikola Tesla u znak dobrodošlice.

Linija je obnovljena zahvaljujuću “code share” ugovoru između “BH erlajnza” i srpske avio kompanije “Er Srbija”, koji omogućava većem broju kompanija, u ovom slučaju dvema, da zajednički prodaju mesta na istom letu koji obavlja samo jedna kompanija.

Er Srbija je 1. decembra organizovala prvi, promotivni let na direktnoj liniji Beograd – Banjaluka Erbasovim avionom “Novak Đoković”.

18

Avioni na liniji između Sarajeva i Beograda leteće četiri puta nedeljno – ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom u zimskom periodu, a na leto su planirani svakodnevni letovi, najavio zastupnik BH erlajnza Organ Hadžić.

Prema njegovim rečima cena karte u jednom pravcu je 64 evra sa taksama, dok povratna karta košta 80 evra.

BH erlajnz namerava da u narednom periodu uspostavi letove za Skoplje, Podgoricu i još neke gradove u regionu, najavio je on.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Beogradu Ranko Škrbić rekao je da je nakon nedavnog uspostavljanja avio veze između Beograda i Banja Luke, sada uspostavljen let i sa Sarajevom, što će u velikoj meri doprineti povezivanju u regionu.

To će omogućiti putnicima da iz Beograda koriste konekcije za letove u mnoge svetske centre, istakao je on.

Direktor BH erlajnz Amir Jažić podsetio je da je avio linija između Beograda i Sarajeva ukinuta u maju 2011. godine, a danas obnovljena zahvaljujući ugovoru sa srpskom nacionalnom avio kompanijom Er Srbija.

Beogradski aerodrom postao je čvorište avio saboraćaja u regionu, rekao je šef službe prodaje aerodroma Nikola Tesla Mirko Vujadinović i naglasio da je beogradski aerodrom spreman da prihvati povećan broj putnika.

Let između Sarajeva i Beograda traje 45 minuta, avion iz Sarajeva poleće u 06.00 sati a iz Beograda u 08.15 sati.

 

Izvor: TANJUG