Četvrto Evropsko prvenstvo u paraglajdingu

VRŠAC –Četvrto Evropsko prvenstvo u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, održava se u Vršcu od 31. avgusta do 07. septembra.
Za titulu najpreciznijeg pilota paraglajdera takmičiće se skoro stotinu pilota iz 15 evropskih zemalja. Oni će u osam takmičarskih dana, poletati sa Vršačkog brega – poletište „Vršačka kula“ i sletati na livade u podnožju koje su samo par kilometara daleko od centra grada.
33448

U nacionalnom timu Srbije pilot Goran Đurković brani drugo mesto sa prethodnog Evropskog prvenstva koje je održano 2012 u Makedoniji.

Pored njega u našem timu je i pobednica prethodnog Evropskog prvenstva u ženskoj konkurenciji Milica Marinković. U ekipnom plasmanu, Srbija brani bronzanu medalju. Pored pilota od kojih se očekuju najsjajnija odičja, tim Srbije čine i Tamara Kostić, Dejan Valek, Ivan Pavlov, Darko Pantić, Dragan Popov i Jovan Novak uz selektorsku palicu trenera Slobodana Maletića.

Organizatori ovog vazduhoplovnog takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije i Sportski paraglajding klub Berkut iz Vršca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije