Državno prvenstvo Srbije u reli letenju

TRSTENIK – Prvenstvo Srbije u reli letenju biće održano 20. i 21. septembra na trsteničkom aerodromu u organizaciji Aero kluba Trstenik i uz podršku opštine.

U okviru prvog takmičarskog dana nastupiće 12 posada iz Srbije što ovaj događaj svrstava u najmasovnije u poslednjih pet godina.

Drugi dan rezervisan je za proglašenje pobednika i prezentaciju akrobatskog jedriličarstva, padobranstva, skokova, revijalnu vožnju motornim zmajevima i prezentaciju aviona domaće proizvodnje i mlaznog aviona Galeb G-2.
„Ovo takmičenje svrstava se u red najmasovnijih u prethodnoj deceniji i predstavlja izuzetnu pripremu za organizaciju nekih budućih takmičenja internacionalnog karaktera“, kazao je predsednik Aero kluba Trstenik, Goran Bošković.

10675742_582095525235195_6767510137651281690_n

Početak takmičenja zakazan je za subotu 20. septembra u 10 časova.

Reli takmičenje se sastoji iz tri discipline: izviđanje, vremenska tačnost i precizno sletanje.

Na unapred pripremljenim maršutama postavljeno je pet okretnih tačaka i osam fotografija koje je potrebno pronaći u roku od 90 minuta sa tolerancijom od ±2 sekunde.

Zadatak se završava preciznim sletanjem na polje širine 2 metra.

Manifestaciju će otvoriti predsednik Vazduhoplovnog Saveza Srbije, Labud Bulatović i predsednik opštine Trstenik, Miroslav Aleksić.

Proglašenje pobednika i revijalni deo manifestacije počinje u nedelju u 10 časova.

U revijalnom delu učestvovaće padobranaci 63. padobranske brigade, letači iz Srbije i Hrvatske, piloti motornih zmajeva, jedrilica, aviona i helikoptera.

 

 

Izvor: TANJUG