Er Srbija uspešno uvela novi sistem za čekiranje putnika

BEOGRAD – Procedure prijavljivanja putnika Er Srbije na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu su normalizovane, nakon što je srpska aviokompanija prešla sa starog “Gaetan” sistema za čekiranje na najsavremeniju “SabreSonic” platformu.

Er Srbija od 25. do 27. februara, koliko je trajala nadogradnja sistema, savetovala putnicima da na aerodrom dođu barem tri sata pre predviđenog vremena poletanja.

Aviokompanija se vraća na svoju redovnu proceduru prijavljivanja putnika na let odnosno putnici treba da dođu dva sata pre poletanja.
“Od samog početka bili smo usredsređeni na to da ovo unapređenje tehnologije nema uticaj na planove putovanja naših gostiju. Tim u Er Srbiji je bio dobro pripremljen, dodatno smo ugostili putnike koji su se prijavljivali na let tokom ova tri dana i bili smo u potpunosti usmereni na ovaj važan projekat tehnološkog unapređenja”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

1143888_1143888_YU-APCwwewe_PAUL_DOYLE

Er Srbija nije imala usporavanja u radu i saobraćaju zbog prelaska na novi sistem i procedura prijavljivanja putnika na let odvijala se izuzetno glatko, tako da su letovi bili na vreme.

Proces uvođenja novog sistema uključio je stotine zaposlenih u aviokompanijama Er Srbija, Etihad ervejz, kao i osoblje kompanije Sabre, koji su svi zajedno neumorno radili kako bi se obezbedilo da prelazak bude neosetan, navedeno je u saopštenju.

Er Srbija je osnovana 26. oktobra 2013. kao nacionalna aviokompanija Srbije.

Opslužuje 29 evromediteranskih destinacija direktno sa svoje matične vazdušne luke, međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, sa uslugama prevoza putnika i tereta.

U ponudi su i prekookeanske i međunarodne destinacije u Aziji i Australiji preko codeshare partnera i svog akcionarskog partnera sa 49 odsto udela, Etihad ervejza.
Aviokompanija trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih i četiri turboelisna aviona.

 

Izvor: TANJUG