Erberlin i Etihad Ervejz proširuju saradnju

BEOGRAD – Avio-kompanije Erberlin i Etihad Ervejz predstavile su avion Erbas A320 sa specijalno osmišljenim zajedničkim oznakama, a od februara planiraju i povećanje broja letova na 49 između destinacija u Nemačke i Abu Dabija.

Ovo je označilo i početak nove medijske kampanje “Idemo napred” koja će trajati sve do marta 2014. godine, u okviru koje će se videti i novi partnerski znak dve avio-kompanije u reklamama i marketinškim aktivnostima širom Nemačke.

Razvoj ovog komercijalnog partnerstva postavljen je tako da dodatno poveća broj putnika koji lete u mreži Erberlina i Etihad Ervejza, koja trenutno opslužuje 228 destinacija u 84 zemlje.

etihad-and-airberlin-AirTeamImages

Na svečanosti u Berlinu, generalni direktor Erberlina Volfgang Prok-Šauer i generalni direktor i predsednik Etihad Ervejza i potpredsednik Erberlina Džejms Hogan izneli su detalje o koristi koju će putnici imati od ovog specijalnog partnerstva i napretku ostvarenom u prve dve godine.

Prok-Šauer kazao je da je ovo sveobuhvatno komercijalno partnerstvo sa Etihad Ervejzom donelo Erberlinu mnoge koristi, uključujući i udeo u zajedničkom prihodu od 200 miliona evra, koji predstavlja integralni deo njihovog programa preporoda.

Partnerstva su od vitalnog značaja u današnjoj industriji avioprevoza, a ovo partnerstvo donosi značajne koristi Etihad Ervejzu, Erberlinu i gostima, između ostalog i u širem izboru destinacija i usluga, dodao je Prok-Šauer.

Prema Hoganovim rečima, otkako je ovo partnerstvo sklopljeno pre dve godine, komercijalne veze između Etihad Ervejza i Erberlina značajno su produbljene.

Time su, kako je naveo, povećali opcije za goste u smislu destinacija i letova, pa sada zajednički obe kompanije mogu da prevezu skoro 900.000 gostiju u dve mreže.
“Za ovo vreme, nova poslovna strategija Erberlina je dovela do velikog napretka, a Etihad Ervejz i dalje daje punu podršku ovoj kompaniji i njenom rukovodstvu. Mi smo uvereni da je Erberlin na pravom putu da ponovo postane profitabilan i uđe u narednu fazu ponosne istorije ove kompanije”, dodao je Hogan.

Erberlin i Etihad Ervejz imaju 42 leta nedeljno između destinacija u Nemačkoj i Abu Dabija, prestonice Ujedinjenih Arapskih Emirata, a februara 2014. ovo će se povećati na 49 letova nedeljno kada počne sa radom i drugi let iz Minhena.

Tokom 2013. godine kroz ove dve mreže letelo je 563.000 zajedničkih code share putnika, što je povećanje od 74 procenta u odnosu na prethodnu godinu.

U ovom trenutku na 66 linija Erberlina koristi se kod EY Etihad Ervejza, a na 33 linije Etihad Ervejza, koristi se AB, kôd letova Erberlina.

Prok-Šauer je za ovu godinu najavio i nove linije za Indiju, Australiju i Južnu Koreju.

Izvor: TANJUG