Krstarica “Moskva” stigla u Latakiju

Niš- Nakon obaranja ruskog aviona Su-24 koji je učestvovao u operaciji protiv terorističke organizacije Islamska država u Siriji, Ministarstvo odbrane Rusije je donelo odluku da pruži dodatnu pomoć Vojno-kosmičkim snagama Rusije u vazduhu.

Gardijska raketna krstarica „Moskva“ je okosnica Crnomorske flote. Do poslednjeg naređenja Generalštaba Ruske Federacije ona je osiguravala bezbednost baze Hmejmim sa mora gde se nalazi grupa aviona Vojno-kosmičkih snaga Rusije koja izvodi operacije protiv Islamske države.

65078Moskva_missile_cruiser

Video-snimak u kojem se vidi dolazak “Moskve” postavilo je na Jutjub rusko ministarstvo odbrane. Krstarica “Moskva” je teška 11.500 tona i dugačka 186 metara.

Do obaranja Su-24 u utorak, ruski bombarderi su leteli bez zaštite, jer su u Ministarstvu odbrane smatrali da nema potencijalne opasnosti. Posle tog incidenta, odlučeno je da ruska avijacija bombarduje u Siriji samo pod zaštitom lovaca.

697815_0607_lb

Agencija RIA Novosti je javila i da je, kako je prethodno najavljeno, protivavionski raketni sistem tipa S-400 stigao u Siriju. Taj raketni sistem ima domet do 400 kilometara i smatra se izuzetno preciznim.