Od danas letnja linija Er Srbije na relaciji Beograd-Pula

BEOGRAD – Nacionalna avio-kompanija Er Srbija uvela je danas novu letnju liniju između Beograda i Pule, sa tri leta nedeljno.

Kako je saopštio srpski avio-prevoznik, ovo je treća letnja destinacija na Jadranskoj obali u Hrvatskoj, pored već popularnih destinacija za odmor, Dubrovnika i Splita.

Na uspostavljanje linije Beograd-Pula veliki uticaj je imala inicijativa koju su pokrenuli predstavnici privrednih komora Istre i Srbije. Zahvaljujući uspešnom dogovoru, letovi će ponuditi povezanost ne samo za goste iz Beograda, već i za turiste iz Rusije, Skandinavije, Švajcarske, Austrije i Nemačke.

391544_air-serbia191013ras-foto-aleksandar-dimitrijevic--03_orig

Letovi iz Pule su odlično povezani preko matičnog aerodroma Er Srbije “Nikola Tesla” u Beogradu sa velikim brojem odredišta širom Evrope, uključujući Stokholm, Kopenhagen, Dizeldorf, Prag, Štutgart, Berlin, Beč, Cirih, Moskvu, i Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Letovi na liniji Beograd-Pula će biti obavljani avionom ATR 72 u periodu od 19. juna do 21. septembra.

Letovi Er Srbije iz Beograda za Pulu biće utorkom i četvrtkom u 12,50 časova i nedeljom u 13,45 časova. Dolazak u Pulu utorkom i četvrkom je u 14,20 a nedeljom u 15,15 sati.

Istim danima su predviđeni i letovi iz Pule ka Beogradu, i to utorkom i četvrtkom s polaskom u 14,50 sati a dolazak na Aerodrom “Nikola Tesla” je u 16,15 h, dok je vreme poletanja u nedelju 15,45 časova a sletanje u srpsku prestonicu u 17,10 časova.

Kupovina karata moguća je pozivanjem broja Call Centra Er Srbije na broj 0800 111 528 (besplatni pozivi u okviru fiksne i mobilne telefonije Srbije), ili pozivanjem broja +381 11 311 21 23 za pozive iz inostranstva, kao i putem web sajta www.airserbia.com, zatim u nekoj od poslovnica Er Srbije ili putem ovlašćenih turistickih agenata.

Putnici Er Srbije iz Pule mogu lako stići do obližnjih atraktivnih letovališta: Kopra, Portoroža, Poreča, Vrsara, Rovinja. Na raspolaganju je dnevna autobuska linija od Pule do Portoroža, Kopra i Opatije i cena autobuske karte iznosi oko 10 evra.

Er Srbija je počela sa radom kao nacionalni avio-prevoznik 26. oktobra 2013. godine. Kompanija leti do više od 38 destinacijau Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku direktno sa svoje matične vazdušne luke, međunarodnog aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu, sa uslugama za prevoz putnika i tereta.

Takođe nudi i dugolinijske letove za međunarodne destinacije u Aziji i Australiji putem svojih kod-šer partnera i svojim partnerom u vlasništvu Etihad Ervejzom, koji poseduje 49 akcija Er Srbije.

Er Srbija trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih aviona i pet turboelisnih aviona.

 

Izvor: TANJUG