Piloti Južnog vojnog okruga obavljaju prve letove avionima Su-34

Piloti vazduhoplovne jedinice Južnog vojnog okruga, koja je pozicionirana u Rostovskoj Oblasti, pristupili su obavljanju prvih letova najnovijim višenamenskim taktičkim lovcima-bombarderima Su-34, koji su stigli u vazduhoplovnu jedinicu u novembru, u pratnji instruktora nastavnih centara Ratnog vazduhoplovstva, saopšteno je iz pres-službe Južnog vojnog okruga.

Sukhoi_Su-34_in_2012_(2)

Piloti će moći samostalno da lete kada uspešno savladaju upravljanje ovim avionima i nakon što veštinu njihovog pilotiranja proveri specijalna komisija.

Višenamenski taktički lovac-bombarder Su-34 po borbenim mogućnostima pripada generaciji aviona „4+“. Ovaj avion efikasno uništava zemaljske, morske i vazdušne ciljeve u svim geografskim oblastima nezavisno od doba dana i meteoroloških uslova uz primenu cele nomenklature vazduhoplovne municije, između ostalog i visokoprecizne.

Odlična aerodinamičnost, velika zapremina unutrašnjih rezervoara za gorivo, visokoekonomični dvoprotočni motori sa digitalnim sistemom upravljanja, prisustvo sistema za dopunu goriva u vazduhu, kao i mogućnost kačenja dodatnih rezervoara čine avion Su-34 pogodnim za preletanje velikih razdaljina, koje su po dužini sve bliže distanci koju preleću strateški bombarderi.