Ruska mornarica dobija osam novih helikoptera Ka-27M

Niš- Vojno-mornarička avijacija Rusije dobiće prvih osam modernizovanih helikoptera Ka-27M u decembru, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije za Vojno-mornaričku flotu Igor Digalo.

„Planirano je da u decembru u sastav Mornaričke avijacije stigne prvih osam modernizovanih helikoptera Ka-27M. U skladu sa tehničkim zahtevima Glavne komande Vojne mornarice, na helikopterima je obnovljena radarska oprema, postavljeni su novi izviđački sistem, koji omogućava da se primenjuju nova sredstva potrage za podmornicama i njihovo uništavanje, i radio-akustička oprema, koja omogućava da se znatno unapredi ispunjavanje zadataka“, rekao je Digalo.

195219

Posade modernizovanih helikoptera Ka-27 obučavaju se u Centru za borbenu primenu i preobuku letačkog sastava Mornaričke avijacije u Jejsku.

Ka-27 je helikopter namenjen za potragu za podmornicama, za pronalaženje i za uništavanje tih plovila. Helikopter, takođe, može da se koristi prilikom sprovođenja tragačko-spasilačkih operacija, evakuacije ranjenih i prevoženja tereta.

Izvor: SPUTNIK