Srušio se avion u Rusiji, nema preživelih

Poginulo 50 osoba kada se srušio avion prilikom sletanja na aerodrom u ruskom gradu Kazanju. Među nastradalima i dve devojčice, kao i sin predsednika Tatarstana.

Putnički avion “boing 737” srušio se prilikom sletanja na međunarodni aerodrom u gradu Kazanju u centralnoj Rusiji, a poginulo je najmanje 50 putnika i članova posade.

tatarstan-airlines

Putnički avion “boing 737” srušio se prilikom sletanja na međunarodni aerodrom u gradu Kazanju u centralnoj Rusiji, a poginula su 46 putnika i  6 članova posade, saopštile su ruske vlasti. Putnički avion “boing 737”, regionalne avio-kompanije “Tatarstan erlajn”, eksplodirao je pošto se srušio na aerodromu u Kazanju. Avion je leteo iz Moskve. Izveštaji o broju poginulih se razlikuju. Prema Ministarstvu za vanredne situacije, u avionu su bila 52 putnika i strahuje se da su svi poginuli.

Avion je za Kazanj poleteo sa moskovskog Domodedova.

Spasilačke ekipe pronašle su tela svih poginulih, saopštili su zvaničnici iz centra za vanredne situacije Tartarstana, zapadne republike čiji je Kazanj glavni grad. Portparolka aerodroma u Kazanju je rekla za Itar-tas da će aerodrom biti zatvoren najkasnije do 23 sata po lokalnom vremenu dok se letovi preusmeravaju na druge aerodrome.

Među poginulima je sin predsednika republike Tatarstan Irek Minihanov i načelnik Federalne službe bezbednosti za republiku Tatarstan Aleksandar Antonov.

U nesreći su takođe stradale i dve devojčice od 11 i 15 godina, rekao je predstavnik avio-komanije “Tatarstan”.

Kazanj Aerodrom

“Boing 737-400” koji se srušio može da primi od 146 do 168 putnika i pripada regionalnoj aviokompaniji Tatarstana, zapadne republike čiji je Kazanj glavni grad.

Međutim, prema izveštaju Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, u avionu je bilo 50 ljudi, uključujući i šest članova posade, i niko nije preživeo. Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je vladi da formira istražnu komisiju, rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Izvor iz hitnih službi rekao je agenciji Interfaks da su piloti napravili grešku prilikom ulaska u drugi prelet, zbog čega se avion srušao, izvor je dodao da postoji i mogućnost da je uzrok tehnički kvar.

Putin je izrazio saučešće porodicama i prijateljima poginulih.

Ažuriraćemo ovaj post kako nove informacije budu pristizale.