Srušio se tajvanski avion

TAJPEJ – Avion tajvanske kompanije “Trans Azija ervejz” jutros je udario u most i pao u plitku reku malo posle poletanja, kada je poginulo najmanje 23 ljudi, 20 se i dalje vode kao nestali, pa se očekuje da će broj žrtava porasti, saopštili su zvaničnici.

Nesreću je nekim čudom preživelo 15 putnika, pošto se avion, kratko po poletanju, zanjihao i proleteo između zgrada, desnim krilom zakačio nadvožnjak s mostom i zabio se nadole u plitku reku Kilung.

APTOPIX Taiwan Plane Crash

Dramaticni video nesreće snimio je motorciklista i postavio na tviteru, a prikazuje avion u obrušavajućem letu nad autoputem, malo pošto je ATR 72-600 poleteo sa aerodroma u Tajpeju, prenela je agencija Rojters.
“Nikada nisam video nešto ovako. To je bez presedana”, rekao je volonter spasilac s prezimenom Čen o najnovijoj u nizu avionskih nesreća s kojima je azijske vazduhoplovne kompanije susreću u proteklih 12 meseci.

Do nesreće na letu GE235 došlo je nešto pre 11 sati po lokalnom vremenu, nedugo nakon što je avion poleteo sa aerodroma Songšan na severu tajvanske prestonice, Tajpeja, prema ostrvu Kinmen.

U avionu se nalazilo 58 ljudi, od kojih 31 turista iz Kine, uključujući pet članova posade.

 

 

 

Izvor: TANJUG