Меморијална 24. једриличарска регата „Зоран Радосављевић“

Меморијална 24. једриличарска регата „Зоран Радосављевић“ одржаће се у суботу 20. маја и недељу 21. маја 2023. године на регатиним пољима на Савском језеру и реци Сави у Београду уз подршку Министарства одбране и Војске Србије. 

 
На Савском језеру током оба дана, оквирно између 10 и 14 часова, такмичиће се најмлађи једриличари до 12 година у класи ОПТИМИСТ, док ће се на реци Сави такмичити искуснији једриличари у класама ИЛЦА4, ИЛЦА6, ИЛЦА7, микро и крсташ. Прихват и регистрација такмичара у класи ОПТИМИСТ је на макишкој страни Савског језера, код кафића „Green Mill Family“, док ће се такмичари у осталим класама окупљати код АЈК „Београд“, Бежанијски зимовник 35, на реци Сави.

„Зокијева регата“ одржава се у част пасионираног једриличара, мајора пилота Зорана Радосављевића припадника елитне 127. ловачке авијацијске ескадриле РВ и ПВО Војске Југославије који је херојски погинуо бранећи отаџбину током НАТО агресије 26. марта 1999. године.

Позивамо све заинтересоване да испрате 24. Меморијалну регату „Зоран Радосављевић“ и на тај начин допринесу промоцији једриличарског спорта и чувању успомене на хероја одбране наше земље.