Прва клапа нове сезоне серије “Војна академија” на аеродрому „Батајница“

Прва клапа нове сезоне серије “Војна академија” на аеродрому „Батајница“


Министар одбране Александар Вулин и генерални директор РТС-а Драган Бујошевић присуствовали су данас на аеродрому „Батајница“ снимању првих кадрова пете сезоне серије „Војна академија“.

Реч је о „првој клапи“ играног серијала који већ осам година заједно успешно реализују Радио телевизија Србије и Министарсво одбране.

Након обиласка сета и разговора са глумцима и екипом која ради на снимању серије, министар Вулин, истакао је да Војска Србије, као једна од највољенијих и најпоштованијих институција у нашем народу, јесте део нашег свакодневног живота.

ban_8316_1558003211

Ово је сјајна прилика да покажемо како се живи у Војсци Србије, да се представимо најмлађој генерацији и свим онима који су заинтересовани за наш живот и наш рад. Војска Србије је институција која чува оне традиционалне, темељне вредности, оно што је наш народ учинило великим и вредним. Верујем, да када гледају „Војну академију“ и када проведу то време са породицом, уз мале екране и уз нас, да се гледаоци РТС-а осећају поносним што имају војску каква је Војска Србије – нагласио је министар Вулин.

Он је, истакао да је управо то оно што је битно, додајући да је сигуран да неки нови клинци који гледају ову серију стасавају уз нове вредности, јер желе да буду добри, храбри и честити људи, баш као што су ликови у овој серији.

– Ликови у овој серији нису само измишљени, ликови из сценарија, већ су то људи који заиста постоје у Војсци Србије, и сви ови људи које имате прилике да видите, стварно постоје у Војсци Србије и они су узор неким будућим генерацијама и верујем да преносе праву поруку– поручио је министар Вулин.

BAN_8465

Данашњем обиласку снимања првих кадрова нове сезоне серије присуствовали су ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић, као и командант РВиПВО генерал-мајор Душко Жарковић.

Међу глумцима који су данас снимали прве кадрове нових епизода на стајанци батајничког аеродрома је и Иван Михаиловић, који тумачи лик официра Мирка Клисуре, ролу добро познатог и омиљеног ваздухопловца међу гледаоцима серије.

– И приватно и емотивно сам везан и за батајнички аеродром, а долазио сам на војне аеромитинге и пре него што сам помислио да ћу бити глумац. Волим ваздухопловство и све ово ми је јако блиско – нагласио је Михаиловић изражавајући задовољство јер је имао прилику да учествује у бројним пројектима у сарадњи са Министарством одбране и Војском Србије.

BAN_8310

Лик који ће гледаци тек имати прилике да упознају и заволе у новој петој сезони, амбициозне кадеткиње треће године Невене Рељић, тумачиће млада глумица Јована Миловановић.

– Ја сам била потпуно затечена како у стварности изгледа аеродром „Батајница“ и колико су пријатни сви људи који су овде сваки дан, којима је ово посао и занимање или будуће занимање. Сви су нас врло срдачно дочекали и ту су да нам објасне све – истакла је Јована Миловановић.