Er Srbija od danas na direktnoj liniji Beograd-Banjaluka

BEOGRAD – Nacionalna aviokompanija Er Srbija organizovala je danas prvi, promotivni let na direktnoj liniji Beograd – Banjaluka Erbasovim avionom “Novak Đoković” u kojem su bili ministar saobraćaja Aleksandar Antić i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Svecanom ispraćaju prvog leta Er Srbije na toj liniji prisustvovao je i generalni direktor beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević.

Antić je uoči leta rekao da je ovo značajan dan za Er Srbiju budući da je cilj da postanemo lideri u aviosaobraćaja u regionu.
“Let za Banjaluku je značajna linija i nije emotivna već komercijalna”, rekao je Antić dodajući da će ona omogućiti da “građani Republike Srpske i Srbije komuniciraju i putuju preko Banjaluke i Beograda širom sveta”.

On je kazao da nije želja samo da imamo najbolju kompaniju u regionu već da svi putnici iz regiona budu prevezeni do željenih destinacija.
“Uvođenjem sve više linija svakog dana doprineće se tome da imamo najbolju aviokompaniju u regionu”, naglasio je Antić.

air-serbia-2

Kondić je rekao da je veoma srećan što je u mogućnosti da Er Srbija ponudi dnevne letove koji povezuju ova dva grada.

On je kazao da letovi za Banjaluku nude povezanost sa mnogim destinacijam širom Evrpe – Štutgartom, Berlinom, Cirihom, Moskvom, Milanom…

Kondić je zahvalio Vladi Srbije i predstavnicima aerodroma u Banjaluci na pomoći za uvođenje ove linije.

Radosavljević je rekao da nas sa građanima Banja luke spajaju tradicija, poreklo, kultura i jezik.

Aerodrom je temeljnom poslovnom politikom spremno dočekao stvaranje nove aviokompanije Er Srbije, istakao je Radosavljević.

On je rekao da će uskoro biti pušten u pogon šesti aviomost na aerodromu, kao i da će biti instalirani uređaji za što bolje parkiranje aviona.

Avion Er Srbije je odleteo u Banjaluku sa brojnim medijskim ekipama.

Avion erbas A319, sa kapacitetom od 128 mesta, sa novim znakom i bojama Er Srbije, koji je nedavno predstavio javnosti prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, među prvima je od osam aviona erbas A319 i dva A320 aviona, koje Er Srbija uzima u najam u cilju ubrzane modernizacije flote.

Saobraćajna mreža kompanije obuhvata 30 evromediteranskih destinacija i nudi letove ka prekomorskim destinacijama u Aziji, Australiji i Americi posredstvom svojih kodšer partnera i partnera sa akcijskim kapitalom Etihad ervejza.
Er Srbija je počela sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbije 26. oktobra 2013.

 

Izvor: TANJUG