Er Srbija svečano dočekana u Pragu

PRAG – Promotivnim letom, nacionalna avio-kompanija Er Srbija danas je uspostavila direktnu liniju između Beograda i Praga, na kojoj će se letovi obavljati svakodnevno.

Novi avion Erbas A 319 “Novak Đoković” svečano je dočekan na aerodromu u Pragu, s obzirom da je nakon dve godine ponovo uspostavljena direktna aviolinija između ta dva grada.

Izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije Davor Mišeljić je izjavio da je Er Srbija sa ponosom uvela liniju Beogard – Prag koja će dodatno povezati Srbiju i Češku i doprineti poboljšanju ekonomskih odnosa dve zemlje. Mišeljić je naglasio da će od uspostavljanja te linije korist naročito imati turizam, kao i srpska dijaspora. Biće to linija, rekao je, koja će povezivati Češku i Balkan, i jugoistočnu Evrope.

800x600_air-serbia-cc

Od narednog leta Er Srbija povezivaće Prag sa Abu Dabijem, sedištem kompanije Etihad, strateškog partnera srpskog avioprevoznika. Cilj Er Srbije je da postane vodeća aviokompanija u regionu a uspostavljanje direktnih letova Beograd – Prag značajan korak ka ostvarenju tog cilja, dodao je on.

Potpredsednica aerodroma u Pragu Marta Gudhova je pozdravila uvođenje direktne licnije između Beograda i Praga nakon dve godine, dodajući da će u narednom periodu turističke posete tim gradovima biti povećane. Gudhova je izrazila očekivanje da će ta aviolinija biti uspešna i poželela je Er Srbiji poslovni uspeh.

Jat Ervejz je pre dve godine ukinuo liniju Beograd-Prag, jer nije bila dovoljno ekonomski isplativa. Er Srbija će sutra uvesti direktne letove između Beograda i Ljubljane i Beograda i Bukurešta.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić je u pisanoj izjavi naveo da su nove linije u skladu sa ambicijama ER Srbije da neprestano širi svoju mrežu.

Inače na liniji Beograd – Prag će svakodnevno leteti avion ATR 72 sa 66 sedišta koji će obezbediti vezu sa destinacijama na Balkanu i južnoj Evropi. Er Srbija će ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom poletati iz Beograda u 7,10 sati ujutro, a povratni let je iz Praga u 9,50. Letovi utorkom, četvrtkom i subotom polaze iz Beograda u 18,15, a iz Praga se vraćaju u 20,55 sati. Cena povratne karte na liniji Beograd – Prag je 109 evra, u okviru promotivne akcije Er Srbije.

Nova kompanija Er Srbija je počela sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbije 26. oktobra. Opslužuje više od 30 destinacija u Evropi i na Mediteranu sa matičnog aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu u putničkom i u teretnom saobraćaju.

Er Srbije nudi i duge i prekookeanske letove do Azije, Australije i američkog kontinenta sa kod-šer partnerima i sa strateškim partnerom kompanijom Etihad, koja će imati 49 odsto vlasničkog udela. Er Srbija ima flotu od 10 uskotrupnih i četiri turboprop aviona. Er Srbija je prošlog meseca potvrdila da je naručila 10 aviona Erbas A320 neo koji koštaju ukupno milijardu dolara i biće isporučeni između 2018. i 2020. godine.