Er Srbija uvela direktne letove za Ljubljanu

LJUBLJANA – Nacionalna avio-kompanija Er Srbija uvela je danas direktnu liniju Beograd – Ljubljana, na kojoj će svakodnevno obavljati letove i tim povodom je organizovana proslava na ljubljanskom aerodromu gde je svečano dočekan Er Srbijin Erbas “Novak Đoković”.

Predstavnici Er Srbije, Aerodroma u Ljubljani i ambasade Srbije u Sloveniji isekli su, u prisustvu medija, tortu sa znakom srpskog avio-prevoznika.

Finansijski direktor Er Srbije Dimitri Kortelis je izjavio da nacionalna avio-kompanija Srbije sa ponosom uvodi redovnu liniju Beograd – Ljubljana, i podsetio da je JAT Ervejz tu desetinaciju imao do 2010. godine.
“Ova aviolinija će biti od velike koristi za građane obe zemlje, a naročito za razvijanje turizma”, rekao Kortelis.

air-serbia-posada

On je naglasio i da će ta linija Er Srbije biti odlična veza i za važne evropske destinacije Stokholm, Rim, Beč, Kopenhagen, Brisel, Diseldorf, Prag, Štutgart, Bukuršet, Cirih, Milano i Berlin. Prema rečima Kortelisa, na liniji od Beograda do Ljubljane leteće avion ATR72, ali će mnogi putnici koji presedaju imati prilike da se od Beograda do drugih destinacija voze Erbasom A319.

Ambasador Srbije u Sloveniji Aleksandar Radovanović je rekao da se prvi let na liniji Beograd – Ljubljana uklapa u odnose Srbije i Slovenije koji su “veoma dobri i dinamični”. Radovanović je kazao da su odnosi dve zemlje svakim danom sve otvoreniji i da će ih nova avio linija dodatno unaprediti.

Predsednik uprave Aerodroma u Ljubljani Zmago Skobir je poželo dobrodošlicu Er Srbiji i uspeh srpskoj avio-kompaniji. On je rekao da građani Ljubljane s radošću dočekuju otvaranje radovne avio-linije između Beograde i glavnog grada Slovenije.

Prema rečima Skobira, Er Srbija je nastupila agresivno na tržištu i da će građani Srbije i Slovenije imati u vezu i sa udaljenim azijskim destinacijama posredstrvom Etihada koji strateški partner srpskog avio-prevoznika.

Er Srbija opslužuje 29 evromediteranskih destinacija i trenutno ima flotu od deset uskotrupnih i četiri turboprop aviona.

Srpski avio-prevoznik će danas u 13,30 sati uvesti i direktnu liniju Beograd – Bukurešt. Cena povratnih karata za obe destinacije je 99 evra u okviru promotivne akcije Er Srbija.