Etihad Ervejz uveo liniju Abu Dabi-Cirih

ABU DABI – Nacionalni avio-prevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Etihad Ervejz, otvorio je svakodnevnu direktnu liniju na relaciji Abu Dabi-Cirih, koja će, kako je saopšteno iz te kompanije, putnicima omogućiti veći izbor a Švajcarsku će osnažiti kao središte avio-prevoza u Evropi. 

Nova linija, koja je krenula od 1. juna 2014. godine, nadovezuje se na svakodnevne letove kompanije Etihad Ervejz na relaciji između Ženeve i Abu Dabija koji su uvedeni u junu 2004. godine, navodi se u današnjem saopštenju Etihada.

etihad_airways_2

 

Letove ka Cirihu i ka Ženevi obavljaju avioni tipa Erbas A330-300, koji imaju ukupno 231 sedište podeljeno u tri klase: osam u prvoj klasi, 32 u poslovnoj klasi i 191 u ekonomskoj klasi.

Iz Ciriha, Etihad Ervejz sada putnicima omogućava povezivanje sa 25 međunarodnih destinacija u regionu Zaliva, na Indijskom potkontinentu, u Africi, Aziji i Australiji preko svog čvorišta u Abu Dabiju a posredstvom njegovih globalnih partnera – Er Sejšela, Džet Ervejza i Virgin Australia, omogućava letove iz Ciriha i Ženeve preko Abu Dabija ka 44 destinacije.

Putnici takođe mogu povezati svoje letove kroz regionalnu mrežu aviokompanija Airberlin i Niki preko Ciriha za Berlin, Dizeldorf, Olbiju, Palma de Majorku i Beč. 

Kompanija Er Srbija omogućava pogodne redovne letove od Ciriha do Beograda.

Dok se putnički saobraćaj između Švajcarske i UAE gotovo udvostručio u poslednjih pet godina, obim tereta koji se prevozi takođe raste što je rezultat sve većeg obima trgovine između ove dve zemlje. 

Etihad Cargo je 2013. godine prevezao više od 6.700 tona robe ka i iz Švajcarske, što je za 21 procenat više u odnosu na 2012. godinu, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: TANJUG