Gašić: Migovi – 29 će biti osposobljeni

BEOGRAD – Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da lovačka avijacija nije prizemljena i da će avioni Mig -29 biti osposobljeni za izvršavanje zadataka.

Gašić je rekao da kada su ti avioni u pitanju postoje problemi s akumulatorima, ali da će pošto bude ispoštovana nešto složenija zakonska procedura oni uskoro biti nabavljeni. Nakon toga će avioni Mig -29 biti osposobljeni za izvršavanje zadataka, rekao je ministar odbrane u intervjuu današnjem Blicu.

Night Shift - 101. fighter squadron

Govoreći o istrazi oko prodaje viškova vojnih sredstava u prethodnim godinama, Gašić je naveo da je Vojnobezbednosna agencija (VBA) bila angažovana na presecanju i dokumentovanjuzloupotreba. To je potvrđeno kroz zajedničku akciju VBA, MUP-a i Vojne policije kada je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, privedeno šest osoba zbog osnovane sumnje da su učestvovali u malverzacijama prilikom prodaje viškova naoružanja i vojne opreme, rekao je on.

Gašić je preciziorao da su, kao višak, na tenderu prodati tenkovi, topovi, mitraljezi, automatski pištolji, revolveri magnum 357, puškomitraljezi.