Iz Rusije stigao još jedan kontingent pomoći

NIŠ – Na niški aerodrom “Konstantin Veliki” večeras je stigla još jedna isporuka humanitarne pomoći Ruske Federacije namenjena stanovništvu Srbije zahvaćenom poplavama.

Pomoć je dopremljena avionom tipa “Iljušin 76” koji je četvrti po redu koji je posredstvom Rusko srpskog humanitarnog centra upućen poplavljenim delovima Srbije. 

RUSKI AVION ILJUSIN

Večeras je u Niš dopremljeno 28 tona hrane za bebe i odrasle, velika količina šećera, vreće za spavanje, šatori i još jedan strujni agregat.
“Mi smo do sada u koordinaciji sa republičkim štabom za vanredne situacije dopremali sve one namirnice koje su neophodne evakuisanom stanovništvu. Hoćemo da sva pomoć koju dopremamo odmah bude distribuirana stanovništvu i ništa ne sme da stoji u magacinima”, rekao je za Tanjug zamenik direktora Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu Nikolaj Sukora. 

On je istakao da će Rusija i nadalje pratiti situaciju i, ukoliko to bude potrebno, nastaviće da doprema humanitarnu pomoć.

Sukora je saopštio da je još jedan avion stavljen u stanje pripravnosti i da će sa humanitarnom pomoći biti upućen u Srbiju onog trenutka kada to bude potrebno.

Niški aerodrom “Konstantim Veliki” od početka poplavne krize u Srbiji radi punim kapacitetem.
“I ovom prilikom pokazalo se da Srbiji nije dovoljan jedan aerodrom. Naš aerodrom je upravo pokazao da sa veoma dobrim kapacitetima, sa veoma obučenim ljudstvom, koje efikasno obavlja ove poslove daje svoj doprinos ovoj akciji”, rekao je direktor aerodroma Dragan Bugarinović.

 

Izvor: TANJUG