Komandant VKS potvrdio rokove za isporuku prvih PAK FA

Niš- „Rokovi za isporuku lovca pete generacije (PAK FA) iduće godine biće u potpunosti ispoštovani, testiranja aviona odvijaju se koracima od „sedam milja“, izjavio je komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-pukovnik Viktor Bondarev.

Rokovi ostaju nepromenjeni, trestiranja PAK FA odvijaju se koracima od sedam milja, osmi primerak aviona je već isporučen vojsci. Avion pokazuje odlične letno-tehničke karakteristike. To je naša budućnost. Ne samo letački, nego i inženjersko-tehnički sastav ovladavaju letelicom sa velikim uspehom, rekao je komandant VKS RF Viktor Bondarev, prenosi portal Vzglяd.

Ministarstvo odbrane saoštilo je u septembru da planira kupovinu najmanje jedne eskadrile PAK FA iduće godine.

197933

Rukovodilac Ujedinjene korporacije za proizvodnju aviona Jurij Sljusar rekao je da je predviđeno da prva faza testiranja lovca pete generacije T-50 bude završena 2017. godine.

Izvor iz odbambeno-industrijskog kompleksa rekao je ranije da će Rusija početi serijsku proizvodnju lovaca pete generacije T-50 sa novim motorima 2018. godine.

T-50 (Perspektivni avijacijski kompleks frontovske avijacije) ruski je avion pete generacije  opremljen suštinski novim sistemom avionike i perspektivnom radarskom stanicom sa faznom antenom i rešetkom. Prvi let obavljen je 2010. godine u Komsomolsku na Amuru, a prva javna demonstracija lovca upriličena je 2011. godine na avio-kosmičkom salonu MAKS u podmoskovskom gradu Žukovski.

 

 

Izvor: Ruska reč