Letačka obuka kadeta 135. klase

Na vojnom aerodromu Batajnica ove sedmice otpočela je letačka obuka kadeta 135. klase vazduhoplovnog smera Vojne akademije. Kadeti su svoje prve ozbiljne letačke korake učinili na helikopteru gazela Ho-45 i avionu supergaleb G-4.

255733_avion-super-galeb-g4--01-foto-beta_ff

Pre početka aktivnosti, održan je brifing na kom su osim komandanta eskadrila u kojima se obuka izvodi, prisustvovali i predstavnici Katedre vazuhoplovstva Vojne akademije.

Komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić poželeo je dobrodošlicu kadetima istakavši da se radi o velikom danu za vazduhoplovstvo s obzirom na to da je svaka nova generacija pilota koja stasa i uđe u stroj pripadnika vazduhoplovstva rezultat velikog i zajedničkog rada kadeta, nastavnika Vojne akademije i pripadnika Vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

Programom letačke obuke kadeti će, osim osnovnog, savladati akrobatsko, navigacijsko i grupno letenje na avionu supergaleb G-4, odnosno osnovno, navigacijsko i instrumentalno letenje na Ho-45. Predviđeni nivo naleta u proseku iznosi 60 sati.

Izvor: Vojska Srbije