Na jugu Rusije počele vežbe Su-25SM

Niš- „Posade savremenih jurišnih aviona Su-25SM ’Grač’ vazduhoplovnog puka Južnog vojnog okruga koji je stacioniran u Krasnodarskom kraju, započele su praktične nalete. Tokom vežbi biće lansirane navođene rakete i bačene avio-bombe na položaje simuliranog neprijatelja”, navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.

U Krasnodarskom kraju na jugu Rusije počeli su praktični naleti savremenih jurišnih aviona Su-25SM „Grač” („Gačac”), tokom kojih će piloti vežbati manevre u teškim vremenskim uslovima i lansirati navođene rakete, saopštila je u četvrtak, 14. januara, pres-služba Južnog vojnog okruga.

U vežbama učestvuje oko 20 aviona i preko 100 vojnika.

Sukhoi_Su-25SM_(2)

„Posade savremenih jurišnih aviona Su-25SM ’Grač’ vazduhoplovnog puka Južnog vojnog okruga koji je stacioniran u Krasnodarskom kraju, započele su praktične nalete. Tokom vežbi biće lansirane navođene rakete i bačene avio-bombe na položaje simuliranog neprijatelja”, navodi se u saopštenju, prenosi RIA „Novosti” .

Osim toga, vojni piloti će uvežbavati veštine pilotiranja u teškim meteorološkim uslovima, uključujući noćno vreme, kao i u uslovima u planinskom terenu na različitim visinama.

1376547338_02

„Piloti na jurišnim avionima Su-25SM ove godine će izvršiti ukupno 1500 naleta uz praktičnu primenu naoružanja u kojima će realizovati zadatke uništavanja avio-parka borbenih vozila, objekata i baza ’nezakonitih oružanih formacija’”, navodi se u saopštenju.

Su-25 „Grač” (prema kodifikaciji NATO-a Frogfoot) je oklopni jurišni avion za neposrednu podršku borbenim dejstvima iz vazduha danju i noću uz vidljivost ciljeva, kao i za gađanje objekata tokom celog dana sa poznatim koordinatama u svim meteorološkim uslovima.