Nacionalna i svetska kuhinja na meniju Er Srbije

BEOGRAD – Putnicima koji lete avionima nacionalne aviokompanije, Er Srbija, od ovog meseca tokom leta biće služeni specijaliteti domaće i svetske kuhinje, ali i hrana po izboru za one koji imaju posebne zahteve u ishrani, a izbor jela će se menjati i osvežavati svaka tri meseca.

Naime, Er Srbija je uvela nove menije svog keteringa na letovima, a kako je saopšteno iz kompanije, radi se o unapređenoj verziji menija koja se zasniva na kvalitetu namirnica, raznovrsnosti ponude i specifičnostima nacionalne kuhinje.

Većina namirnica koje se koriste u pripremi je proizvedena u Srbiji.

Air-Serbia-Er-Srbija-2

Osim što su mislili na gurmane, u Er Srbiji su se postarali i za putnike koji imaju posebne zahteve u ishrani pružajući im mogućnost da pri rezervaciji karata odaberu neki od posebnih menija prema međunarodnim IATA standardima (za dijabetičare, vegetarijance, osobe koje poštuju posebne standarde u ishrani…).

Oni koji idu na put sa svojim bebama, takođe mogu računati na bebi-kašice.

Na meniju u Ekonomskoj u ponudi je, između ostalog, šopska salata, sataraš sa piletinom, musaka, juneći gulaš, a u Biznis klasi burek sa sirom, čevapčići, mešani roštilj, biftek sa sosom od pečuraka i hrskavim povrćem…, i sve ispraćeno kvalitetnim crnim i belim vinima.

Putnici sladokusci u Ekonomskoj klasi moći će da biraju između voćne salate, kolača sa musom od kafe i štrudlice, dok je u Biznis klasi u ponuidi kolač od sira – Ćeesecake.

U skladu sa ciljem da se usluga i proizvod, koji Air Serbia nudi svojim gostima, kontinuirano usavršava, svaka tri meseca izbor jela će biti osvežen i izmenjen.

 

Izvor: TANJUG