Niški Vojni aerodrom otvara kapije građanima sledeće subote

Niš- Piloti “orlova”, “gazela” i padobranci 63. brigade pokazaće svoje veštine posetiocima vojnog dela niškog Aerodorma u sklopu “Otvorenog dana” 16. septembra, a okupljeni građani će moći i da uđu u letelice koje budu izložene kraj piste.

Ovu manifestaciju, koja se održava drugu godinu zaredom, organizuje 98. vazduhoplovna brigada Vojske Srbije, a kapije 1 i 2 u Medoševcu i Sarajevskoj ulici biće otvorene od 10 do 15 sati.

IMG_5551

Posetioci će imati priliku da vide prikaz atraktivnih sadržaja iz letačke obuke, kao i prikaz atraktivnih sadržaja pripadnika 63. padobranskog bataljona, taktičko-tehnički zbor gde će moći da uđu u avione, helikoptere i ostala sredstva ratne tehnike – kažu u Brigadi.

Kako je za sada poznato ljubiteljima vazduhoplovstva predstaviće se dva aviona tipa “orao”, par helikoptera “gazela” i helikopter HT-40.

IMG_5339

Posetioci će imati priliku da vide osposobljenost pilota lovačko-bombarderske i helikopterskih eskadrila, kao i da se upoznaju sa pozivom vojnih pilota. Planirna je i promocija žena pilota u Vojsci Srbije – poručuju iz Brigade.