Novi problemi sa avionom “Malezija erlajnza”

KUALA LUMPUR – Avion kompanije “Malezija erlajnz” nije uspeo danas da realizuje let jer točkovi na letelici nisu mogli da se uvuku posle uzletanja.

Avion ATR 72 napustio je aerodrom u malezijskom gradu Penangu u 7 časova, ali se vratio posle 15 minuta provedenih u vazduhu jer stajni trap nije mogao da se uvuče.

Avion je, sa 64 putnika i četiri člana posade, trebalo da realizuje let do drugog malezijskog grada – Kota Barua, prenosi AFP.

Niskotarifna kompanija “Fajerflaj”, koja posluje u okviru “Malezija erlajnza” saopštila je da je avion imao “normalno sletanje”, a da su putnici bezbedno napustili avion.

Putnici su prebačeni u drugi avion koji ih je kasnije prevezao u Kota Baru.

1365634051688

Reč je o drugom incidentu za malezijsku kompaniju pošto je avion na letu MH192 pre nekoliko dana morao da prinudno sleti u Kuala Lumpur zbog problema sa opremom za sletanje.

Incidenti ove vrste nanose udarce imidžu kompanije koja još traga za avionom MH370 koji je 8. marta nestao sa 239 putnika i članova posade.

Ni posle skoro sedam sedmica, međunarodna potraga za Boingom 777 nije dala odgovor kakva sudbina je zadesila njegove putnike.