Otvoreni dan na aerodromu Niš

Na niškom vojnom aerodromu juče je održana akcija „Otvoreni dan“, koja je privukla nekoliko hiljada građana Niša i okolnih mesta.

Pripadnici 98. vazduhoplovne brigade prikazali su deo ratne tehnike, rad službe traganja i spasavanja i mogućnosti helikoptera „gazela“ i Mi-8 i školskog aviona „utva 75“, dok su pripadnici 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade izveli demo-skokove i prikazali savremeno naoružanje.

 

Najmlađi posetioci najviše su se okupljali oko borbenih letelica, gde su razgovarali i fotografisali se sa pilotima i tehničarima.

IMG_4728

Zamenik komandata 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dejan Vasiljević demonstrirao je osposobljenost pilota na školskom avionu „utva 75“, koji se koristi u selekciji pilota za početnu letačku obuku.

– Pravo je zadovoljstvo videti na niškom aerodromu ovoliko ljubitelja vazduhoplovstva – kaže pukovnik Vasiljević – a pogotovo mlade i decu, koji su, po pravilu, naša najvernija publika. Verujemo da smo na pravi način predstavili našu jedinicu, vazduhoplovstvo i Vojsku Srbije i pokazali deo programa koji svakodnevno izvodimo u vazduhoplovnoj brigadi.