PAK FA testiran na borbenu upotrebu raketa

Niš- Lovac pete generacije T-50 projekta PAK FA potvrdio je svoje karakteristike tokom probnih letova, izjavio je glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Viktor Bondarev, a prenosi RIA „Novosti”.

„Tetiranje je u punom jeku. Nema posebnih primedbi. Započeti su probni letovi tokom koji se testira borbena upotreba raketa. Lovac pokazuje sjajne rezultate”, rekao je Bondarev.

171561

„Planiramo da sledeće godine kupimo prvu seriju aviona”, dodao je komadant Vazdušno-komsičkih snaga RF. On je istakao da je tokom demonstracije leta 25. avgusta na međunarodnoj avio-kosmičkoj izložbi „MAKS-15” lovac pokazao odlične letačke sposobnosti.

Savetnik prvog zamenika generalnog direktora koncerna „Radioelektronske tehnologije” Vladimir Mihejev 25. maja je izjavio da je ruski lovac  T-50 faktički je „leteći robot”, kod kojeg pilot predstavlja samo jedan deo aviona. Korišćenje kompozitnih materijala i inovativne tehnologije, aerodinamička struktura aviona i osobine motora čine da je PAK FA izuzetno teško uočljiv za radare i druge lokacione sisteme.