Pao avion kod Novog Sada, dvoje mrtvih

BEOGRAD – Biznismen Tomislav Đorđević i jedan njegov saputnik poginuli su danas oko 13 sati kad se sportski avion u kom su se nalazili srušio u polje kukuruza kod Bačkog Jarka.

Avion je pripadao DTD “Ribarstvo”, čiji je Đorđević bio vlasnik. Radi se o novom “SkyLeader 600” koji je učestvovao u ceremoniji otvaranja privatnog aerodoroma u Bačkom Jarku.
Uzleteli su i minimalnom brzinom su leteli iznad piste tog sportskog aerodroma, da bi u jednom trenutku, verovatno zbog nedovoljne snage, avion propao i udario krilom u zemlju iza piste u njivi i odmah je eksplodirao, a pilot i kopilot su na licu mesta nastradali.

Avion se srušio prilikom otvaranja novog privatnog aerodroma, a kako je Tanjugu rekao jedan od očevidaca, svečanosti je prisustvovao veliki broj ljudi, pre svega, iz oblasti vazduhoplovstva.

skyleader_600

   –Skyleader 600 ilustracija-
 

Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Novog Sada i Temerina za desetak minuta potpuno su ugasile požar na avionu koji se danas srušio kod aerodroma Bački Jarak.

Šef smene novosadske Vatrogasne jedinice Draga Golić reka je Tanjugu da je vatra zahvatila kabinu i motor aviona koji su bili potpuno u plamenu i da je bilo potrebno dva, tri minuta da se ugasi vatra.

Na gašenju požara bila su angažovana četiri vozila sa deset vatrogasaca, tako da je posle brze intervencije policija mogla da započne uviđaj.