Proizvodnja lovaca PAK FA počeće 2017. godine

Niš-„Danas je T-50 br. 11 završen 60-70%. To je konačni model probne grupe. 100% sam siguran da ćemo ove godine završiti državna ispitivanja”, izjavio je glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. 

Rusija će 2017. godine početi serijsku proizvodnju naprednog avio-sistema frontovske avijacije (PAK FA, T-50), saopštio je glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-pukovnik Viktor Bondarev.

sukhoi-pak-fa-t50

„Raduje me rad industrije u ovom pravcu. Nedavno sam posetio Komsomoljsk na Amuru, pogledao sam rad preduzeća na ovom avionu. Danas je T-50 br. 11 završen 60-70%. To je konačni model probne grupe. 100% sam siguran da ćemo ove godine završiti državna ispitivanja. Sledeće godine treba da počne serijska proizvodnja”, izjavio je Bondarev, a prenosi „Vzglяd”.

Bondarev je podsetio da se 2015. godine za vreme testiranja petog aviona T-50 zapalio motor. „Avion je popravljen, meti avion leti. To govori o tome da avion ima ogroman potencijal za popravku. To je dobar avion i takav avion nam je potreban”, istakao je Bondarev.