Ruski lovci PAK FA ušli u završnu fazu testiranja

Niš- Testiranje ruskih lovaca pete generacije T-50 (PAK FA) ulazi u završnu fazu. Avion pokazuje odlične performanse , izjavio je glavnokomandujući Vojnog vazduhoplovstva Rusije Viktor Bondarev, a prenosi RIA „Novosti”.

„Testiranje je u punom jeku. Avion ima vrhunske  karakteristike, a odlično radi i sistem naoružanja, kako na zemlji, tako i u vazduhu. Lovci će od sledeće godine biti u upotrebi, a testiranje privodimo kraju”, rekao je Bondarev.

ptdJEEe

On je pojasnio da lovci T-50 spadaju u grupu teško uočljivih aviona, što u savremenim uslovima predstavlja prioritet u odnosu na brzinu, koja je u slučaju PAK FA nešto veća od dva maha. Kako je rekao, poseban značaj u obavljanju borbenih misija ruskog lovca ima raketa.

„Avion je opremljen najsavremenijom tehnikom koja u ovom trenutku postoji, a trudićemo se da implementiramo svu novu opremu koja se bude pojavila”, rekao je Bondarev, dodajući da će to biti moguće ukoliko ona ne bude zahtevala drastične promene.

„Performanse koje ima PAK FA prevazilaze sve što danas imamo i što će se u skorije vreme pojaviti u inostranstvu iz oblasti avijacijske tehnike. Po svim parametrima lovac će biti ispred američkih analoga F-22 i F-35”, istakao je Bondarev. On je dodao da će serijska proizvodnja lovaca pete generacije T-50 početi 2017. godine, a tempo nabavke zavisiće od proizvodnih kapaciteta industrije.

 

Izvor: Ruska Reč