„Ruski vitezovi” će početi da izvode akrobacije i u avionima Su-35

Niš- U budućnosti će grupa akrobatskih pilota „Ruski vitezovi” početi da nastupa i u avionima Su-35. To je izjavio glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga general-pukovnik Viktor Bondarev.

„Vremenom će grupa raditi akrobacije i u Su-35. Sada piloti savladavaju tehniku upravljanja ovim avionima, ali samo tehniku pilotiranja. Mislim da će vremenom i na ovom avionu moći odlično da lete”, rekao je on, prenosi Lenta.Ru.

207340

Glavnokomandujući je istakao da se grupa trenutno upoznaje sa avionima Su-30SM, koji od 2016. godine u sastavu ruske vojske zamenjuje stare avione Su-27P i Su-27UB.

„To je ogroman posao i, naravno, mi moramo biti uvereni da tehnika nigde i nikada neće otkazati. Ona se pokazala na najbolji način”, rekao je Bondarev.

201784

 

U martu 2017. godine zamenik Bondareva general-lajtnant Andrej Judin je izjavio da su za „Ruske vitezove” izabrani avioni Su-30SM umesto Su-35 zbog toga što je znatno zgodnije upravljati dvosednom letelicom. „On nam više odgovora, to je veliki komfor za pilote. Oni lete veoma često. Za vreme takvih letova jedan može da pilotira, a drugi da ispunjava ulogu navigatora”, rekao je on.

Grupa za akrobatsko pilotiranje „Ruski vitezovi” osnovana je u aprilu 1991. godine i ima bazu na aerodromu Kubinka u zapadnom delu Moskovske oblasti.

 

 

 

Izvor: Ruska reč