Srušio se helikopter kod Strumice, poginula četiri pilota

STRUMICA – Četiri pilota su poginula kada se policijski helikopter srušio sinoć nedaleko od kvantaške pijace u makedonskom gradu Strumica, javila je danas makedonska novinska agencija MIA.

Lokalna Televizija Kanal 5 navela je da je helikopter, najverovatnije, udario u antenu jednog predajnika, a zatim pao na zemlju i eksplodirao.

DSC_0064

Ministarka za unutrašnje poslove Gordana Jankulovska izjavila je da su život izgubila četvorica iskusnih pilota koji su, kako je rekla, svojim znanjem, duhom i profesionalizmom ostavili dubok trag na rad ovog Ministarstva, preneo je makedonski portal 24vesti.

“Oni su bili istinski primer za to kako se voli svoja zemlja i kako se radi za dobrobit građana. Bili su vrh helikopterske jedinice i najbolje osoblje koje je MUP imao. Bili su iskusni i za sobom su imali bezbroj casova leta u različitim uslovima u različitim akcijama”, rekla je Jankulovska na konferenciji za novinare.

Ministarka je rekla da prema prvim informacijama o nesreći koja se dogodila sinoć oko 22 sata u blizini Strumice za vreme trenažnog leta, kada helikopter udario u antenski stub Makedonske radiodifuzije visok 120 metara.

Reč je o helikopteru Mi17 vlasništvo Ministarstva za unutrašnje poslove koji je bio redovno servisiran i u kome je korišćena oprema za noćno osmatranje.

Pilot se, kako se navodi, nije žalio ni na kakve probleme sa opremom. Sada se istražuje da li je antenski stub bio propisno obeležen.

 

 

Izvor: TANJUG