Stabilno zdravstveno stanje pilota čiji avion se srušio kod Mrčajevaca

Zdravstveno stanje majora Ivana Pantića koji je upravljao avionom koji se srušio kod Mrčajevaca stabilno je i on nije vitalno ugrožen, rekao je danas potpukovnik, doktor Srđan Starčević.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da su Pantića danas na Vojnomedicinskoj akademiji posetili načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i komandant Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Ranko Živak.

Diković i Živak obišli su i porodicu pilota Pantića. Starčević je kazao da će se major Pantić izvesno, posle lečenja i rehabilitacije, vratiti dužnostima u svojoj letačkoj jedinici.

Pilot je pretrpeo povrede koje su uobičajene i očekivane u situacijama prinudnog napuštanja aviona, odnosno katapultiranja. U toku je proces detaljnog sagledavanja njegovog zdravstvenog stanja – rekao je Starčević.

846924-ivan-pantic-4

Avion Vojske Srbije tipa J-22 “Orao” kojim je upravljao major Ivan Pantić srušio se juče oko 12.30 u okolini sela Mrčajevci, prilikom probnog leta-tehničke probe vazduhoplova. Pilot major Ivan Pantić iz 98. vazduhoplovne brigade iz Kraljeva katapultirao se iz aviona.