Svis uspostavio novu liniju Beograd-Ženeva

BEOGRAD – Švajcarska aviokompanija “Svis internešnal erlajns” uspostavila je danas direktan let na liniji između Ženeve i Beograda, a povratna karta košta od 61 evro.

Putnici koji putuju samo sa ručnim prtljagom kartu plaćaju 61 evro i u tu cenu su usključene sve takse, dok ostali putnici treba da izdvoje najmanje 141 evro za povratnu kartu.

Prvi Svisov avion dočekali su u Beogradu ambasadaor Švajcarske Žan Danijel Ruh i generalni direktor beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević.

008 Swiss International Air Lines

Švajcarska nacionalna aviokompanija će na toj liniji leteti utorkom i četvrtkom, a od 12. januara četvrtkom i nedeljom.

Švajcarski ambasador je ocenio da će novouspostavljena linija doprineti još boljem povezivanju Srbije i Švajcarske.

Ekonomski odnosi dve zemlje stalno se razvijaju, rekao je on dodavši da će Švajcarska ponovo biti jedan od najvećih investitora u Srbiji i da raste srpski izvoz u tu zemlju.

Prema njegovim rečima, oko pet odsto stanovništva u Švajcarskoj poreklom je sa prostora bivše Jugoslavije, a činjenica da je prvi avion na liniji Ženeva-Beograd bio pun potvrdila je da postoji potreba za tom relacijom.

Direktor beogradskog aerodroma, Velimir Radosavljević, kazao je da iza svakog uspešnog aerodroma na svetu stoje uspešne aviokompanije, dodajući da saradnju aerodroma “Nikola Tesla” sa Svisom krasi uzajamno izlaženje u susret potrebama i obostrano razumevanje u svakom pogledu.
“Trudimo se da takav odnos dugoročno ostvarimo i sa drugim kompanijama, a da sve to bude u korist putnika čije nam je zadovoljstvo na prvom mestu”, naveo je on i poželeo švajcarskoj kompaniji da nova linija bude uspešna kao i linija Beograd-Cirih.

Direktor Svisa za Austriju, centralnu i istočnu Evropu, Bernadrd Vodl, najavio je plan kompanije da u aprilu 2014. uvede još jedan let nedeljno na liniji Beograd- Ženeva. Vodl je rekao da Svis nudi putnicima kvalitetnu uslugu i gostoprimstvo i da će ta kompanija nabaviti najnovije avione “Bobardijer” serije C.

Izvor: TANJUG