TAP Portugal od 1. jula leti na relaciji Lisabon – Beograd

BEOGRAD – Portugalska nacionalna aviokompanija TAP Portugal od 1. jula ove godine uvešće direktne letove na relaciji Lisabon – Beograd, tri puta nedeljno, najavili su danas predstavnici te kompanije na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS).

Polasci iz Beograda planirani su četvrtkom u 03.25 sati, subotom u 04.10 sati i utorkom u 14.55 sati, dok se iz Lisabona leti sredom u 22.00 sati, petkom u 22.45 sti i utorkom u 09.30 sati.

TAP_Portugal_A330

Cena avio karte u jednom pravcu na relaciji Beograd – Lisabon je 245 evra, a portugalski avio prevoznik je najavio da će u periodu od 27. februara do 7. marta zainteresovani moći da kupe karte po 20 odsto nižim cenama, koju će moći da iskoriste u periodu od 1. jula do kraja godine.

Putovanje od Beograda do Lisabona traje tri i po sata, a u toku leta putnici će biti usluženi toplim obrocima portugalske kuhinje i luzitanskim vinima.

Predstavnici kompanije smatraju da je Beograd centar našeg regiona, pa je stoga TAP Portugal odlučio da ga stavi u prvi plan svoje poslovne politike. Namera je da privuku putnike iz Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovanje, a ove godine planiraju da sa beogradskog tržište prevezu oko 7.000 putnika avionima A319, koji imaju dve klase, sa 15 sedišta u biznis i 113 u ekonomskoj klasi.

Predstavnici kompanije TAP Portugal istakli su da red letenja omogućava dobre veze sa gradovima u portugalu – Porto, Faro, Madeira i Azori.

Preko Lisabona može se putovati i ka 12 gradova u Brazilu, Venecueli, Kolumbiji i Panami, za Njujork i Majami u SAD kao i za 14 destinacija u Africi.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac je ocenila da Beograd sve više postaje čvorište za međunarodni avio – transport putnika i robe.

Prema statističkim podacima našu zemlju je prošle godine posetilo oko 2.000 turista iz Portugala, navela je Plamenac i ocenila da je to malo ali će uvođenje direktnog leta na relaciji Beograd – Lisabon doprineti povećanju broja turista iz te zemlje.

Današnjoj konferenciji prisustvovali su i menadžer prodaje TAP Portugala za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i BiH Judit Stojkov i menadžer prodaje za Mađarsku i Rumuniju Peter Szolnok.

 

Izvor: TANJUG