Treći avion Er Srbije dobio ime Dejan Stanković

Niš- Na svetskoj izložbi “Ekspo 2015” u Milanu,  obeležen Dan Srbije, a tom prilikom je nacionalna avio-kompanija Er Srbija objavila da je međunarodna fudbalska zvezda Dejan Stanković treća cenjena ličnost iz Srbije u čiju čast je njen avion dobio ime.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Grada Beograda Siniša Mali posetili su povodom Dana Srbije zajednički paviljon Etihad ervejza i Alitalije, gde su Mali, Stanković i Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, otkrili Dejanovo ime na velikom modelu aviona koji je donet u Milano.

Snimak otkrivanja imena Dejana Stankovića na pravom avionu, koje su u Beogradu obavili generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prikazan je na velikom ekranu u Milanu.

10492525_1642705302610233_769230116194698483_n

Ova čast je deo programa Er Srbije “Žive legende“, koji ima za cilj da oda priznanje pojedincima iz Srbije koji su briljirali na svom polju i čija ostvarenja su inspirativna i u skladu sa brendom i vrednostima avio-kompanije.

Kondić je tim povodom rekao da je Dejan Stanković veoma poznati fudbaler i sportska ličnost ne samo u Srbiji, već i u Italiji i u celoj Evropi.

rpska teniska senzacija Novak Đoković je bio prva visoko cenjena javna ličnost koja je počastvovana kao “Živa legenda“ svojim imenom na avionu Er Srbije, a nakon njega tu čast je imao Vlade Divac, svetski poznata košarkaška legenda i osnivač humanitarnog fonda, podseća Er Srbija u saopštenju.