U Dohi aerodrom za novu eru

BEOGRAD – Kompanija Katar Ervejz (Qatar Airways) potpuno je prešla na novi aerodrom u Dohi – Hamad International Airport (HIA), u koji je ulozeno 15 milijardi dolara.

Kako je saopštila danas katarska avio-kompanija, prelazak na taj aerodrom, deveti najveći u svetu, za tu kompaniju predstavlja prekretnicu u 17 godina dugom poslovanju.

Novi aerodrom HIA se nalazi 16 kilometara od centra grada i četiri kilometra od sadašnjeg aerodroma u Dohi, i prostire se na površini od 29 kvadratnih kilometara, što je prostor od 4.061 fudbalskog terena, ili nešto više od trećine površine na kojoj se nalazi sam grad Doha.

qatar_imgOko 60 odsto ukupne površine na kojoj se prostire ovaj aerodrom izgrađeno je nasipanjem zemlje u more, a više od osam miliona kubnih metara objekata domaćinstava i komercijalnog otpada je uklonjeno da bi se aerodrom izgradio.

Reč je, kako se navodi, o najvećem projektu u oblasti zaštite životne sredine u Zalivskom regionu do sada, i jednom od najvećih grinfild aerodroma na svetu.

Početni kapacitet vazdušne luke u Dohi biće od 30 miliona putnika godišnje, a kada aerodrom bude kompletno završen, očekuje se da će moći da primi do 50 miliona putnika godišnje. U jednom satu, aerodrom ima kapacitet da primi 8.700 putnika.

Više od 50. 000 radnika je bilo angažovano na izgradnji aerodroma, sa 1.000 arhitekata, dizajnera, konsultanata, inženjera i projekt menadžera.

Za osvetljenje aerodroma neophodno je 1.628 lampiona.

Na aerodromu se nalazi vise od 70 brendiranih prodavnica, kao i 30 restorana i kafea na površini od 25.000 metara kvadratnih.

Jedan od najvećih ketering kompleksa na svetu je u sklopu novog aerodroma u Dohi, na prostoru od 69.000 kvadrata, a kapacitet dostiže pripremu i do 150.000 obroka dnevno. Za to je potrebno 1.800 zaposlenih (350 kuvara) i više od 100 vozila za brzu i efikasnu uslugu od, kako se navodi, pet zvezdica.

Dve aerodromske piste su dizajnirane, projektovane i izgrađene za najveće i najmodernije avione na svetu. Jedna od njih je duga 4.850 metara i samo je 150 metara kraća od najduže komercijalne piste na svetu. Druga pista je duga 4.250 metara.

Voda je bila vodeća inspiracija u izgradnji novog aerodroma, i većina od ukupno 100 objekata u kompleksu ima ove motive, dok je krov na putničkom terminalu u obliku talasa.

Emiri Terminal spolja podseća na jedrenjak i proteže se na 16.000 kvadratnih metara, a terminalski kompleks je ispirisan talasima Persijskog zaliva.

Putnicima u tranzitu je omogućeno da se na aerodromu osećaju kao da su u nekoj čuvenoj galeriji, jer će imati priliku da na vide umetnička dela velikih međunarodnih umetnika i lokalnih kulturnih grupa, navodi se u saopštenju.

Sistem za prtljag je potpuno automatizovan i po satu je u mogućnosti da prebaci 19.500 torbi, ili 70 odsto prtljaga putnika koji tranzitiraju, i 30 odsto prtljaga putnika kojima je krajnja destinacija Doha.

U cilju što bržeg transfera na aerodromu, putnici će moći da se sa severne do južne strane aerodroma prebace vozom. Ako putnik ima malo više vremena do sledećeg leta, u tranzitu će moći da uživa u smeštaju u hotelu od četiri zvezdice, ili će moći da poseti bazen, pet otmenih spa prostora, dva terena za skvoš, saune i teretanu.

Svi zainteresovani mogu da izvrše rezervaciju karte putem sajta qatarairways.rs, kao i u kancelariji Katar Ervejza, u Knez Mihajlovoj 30 u Beogradu, kao i telefonskim pozivom na broj 011/3288380.

Letovi tom kompanijom na relaciji Beograd-Doha su utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom. Polazak iz Beograda je u 15,10 časova a dolazak u Dohu u 23 sata.

Let od Dohe do Beograda je takođe utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom, a polazak iz Dohe je u 07,55 s dolaskom u Beograd u 14,00 sati.