Velike promene stižu u “World of Warplanes”

“Wargaming” će sutra, uoči E3 sajma, objaviti veliku nadogradnju za igru World of Warplanes. Igrači će sada moći da biraju između HD i SD klijenta sa značajnim grafičkim poboljšanjima, moći će da krenu u borbu sa novim Tier VI avionima na dve nove mape, a iskusiće i nove opcije.

WoWp_1146px

Pri pokretanju igre moći će da se izabere HD verzija (ko ima dovoljno snažan računar) sa maksimalnim detaljima, dok će ostali moći da izaberu SD verziju koja ne zahteva toliko snažne kompjutere, a i ne zauzima toliko prostora na hard disku.

Verzija 1.4 uključuje i pet novih aviona: “bell P-39Q-15 airacobra”, “supermarine spitfire v db 605”, “north american mustang Mk.I”, “kawasaki Ki-88” i “grumman XP-50”.

Iz “Wargaming” najavljuju i da su mnogo truda uložili u unapređivanje algoritama koji će borbe u vazduhu učiniti još atraktivnijim. Sistem Matchmaker 2.0 će osigurati ravnopravniji raspored igrača i letelica između timova, pa će i igrači imati više šanse da se nađu oči u oči sa igračima slične veštine.

Igra je dobila i dve nove mape koje će igrače staviti u novo okruženje i vremenske prilike. Zimski rat (Winter War) je prva noćna mapa, a noćno nebo biće osvetljeno polarnom svetlošću. Biće dostupna za avione od prvog do petog nivoa.

Skrivena vazduhoplovna baza (Hidden Airbase) je druga mapa, a smeštena je na Arktik. U njoj će se piloti boriti oko tajne vojne baze.