“Vizer” planira letove iz Niša

Avio kompanija sa kojom se pregovara o uspostavljanju letova iz Niša je mađarski Vizer (Wizz air), potvrđeno je za “Flajt-global” u Vladi Srbije.

U tekstu pod naslovom “Vizer uspostavlja letove iz Niša” Flightglobal se navodi da da lokalna vlast o tome pregovara već nedeljama ali da odbijaju da otkriju detalje jer bi “to moglo da ugrozi proces”.

Ni u Vizeru nisu želeli da daju jasan odgovor.

– Pregovaramo za niški i za ostale aerodrome u zemlji jer smo zainteresovani za dalji razvoj u Srbiji, ali to ne znači da Beograd nije više u našim planovima. Ne planiramo da napustimo Beograd – rekao je PR Vizera za Flajtglobal.

avio-kompanija-wizz-air-20

U tekstu se prenosi i procena direktora aerodroma Konstantin Veliki Dragana Bugarinovića da bi letovi iz Niša za Francusku, Nemačku i Skandinaviju bili najisplativiji.

Flajtglobal podseća da je nekoliko avio kompanija, ne navodeći njihova imena, tražilo da aerodrom ugradi sistem za automatsko navođenje aviona, što bi između ostalog omogućilo i sletanje po lošem vremenu. Procenjena vrednost te investicije je 1.5 milion evra.

Prema nedavnim najavama gradonačelnika Zorana Perišića i predstavnika Vlade Srbije, tražena oprema je već poručena i trebalo bi da “bude u Nišu već sredinom oktobra”, a prvi letovi se očekuju marta 2015. godine.

Sa niškog aerodroma Konstantin Veliki bezmalo godinu dana nema redovnih letova. Poslednji avion Montengro erlajnsa je odleteo 31. oktobra prošle godine.