Završi osposobljavanje za rezervne oficire i postani pilot Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane mladiće i devojke koji do kraja 2024. godine navršavaju do 30 godina i imaju diplomu osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.


Nakon što zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske, psihološke i bezbednosne provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku, kandidati će imati priliku da sednu u kabine aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Mladići i devojke koji sa uspehom završe šestomesečno osposobljavanje dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i da kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i dobiju zvanje pilota.


Svi zainteresovani mogu da podnesu prijave u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.


Konkurs je otvoren do 31. jula 2023. godine, a sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi RV i PVO u Zemunu (Glavna br.1) ili na brojeve telefona 011/3074-128, 011/3074-008 i 011/3074-027.

Tekst javnog oglasa dostupan je na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/lat/20190/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-slusaoce-vojnostrucnog-osposobljavanja-za-rezervne-oficire-vojske-srbije-roda-avijacije20190